На Львівщині хор створює відеоролики для подяки партнерам України

На Львівщині хор створює відеоролики для подяки партнерам України

Укрінформ
Муніципальний камерний хор «Легенда» з Дрогобича на Львівщині створив музичний проєкт – подяки країнам-партнерам, які допомагають Україні у війні з росією.

Про це Укрінформу розповіли в Регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Львівській області.

«Хористи вже записали 6 роликів із подяками народам Канади, США, Австралії, Польщі, Словаччини, Великої Британії, а також українській діаспорі за матеріальну допомогу та стійку політичну підтримку України у нелегкий час. Кожен ролик включає гімн країни-партнера та духовний гімн України», - йдеться у повідомленні.

У планах «Легенди» записати гімни-подяки Латвії, Литві та Естонії. Усі відеоролики знімаються в храмах міста Дрогобича, що є хорошою рекламою для місцевих святинь. Сюжет кожного ролика схожий, спершу виконується гімн країни-партнера, а тоді вже хор співає відому «Молитву за Україну». В роликах в основному знімаються учасники хору, які на фоні іконостасу співають гімн, також є багато сцен із іконами та архітектурою різних храмів.

Читайте також: U-LEAD розповідає громадам про механізм бронювання військовозобов'язаних працівників

Хор «Легенда» створений у 1970 році. Впродовж часу свого існування творчий колектив здобув чимало нагород в Україні та закордоном, зокрема, у Польщі, Угорщині, Греції, Німеччині, Словаччині, Франції, Бельгії, Австрії та ін. Учасники хору регулярно проводять благодійні концерти, а виручені кошти передають на потреби військовослужбовців. Часто хор «Легенда» бере участь в Божественних літургіях в храмах, де також проводяться невеликі концертні програми для збору коштів.

Крім того, зазначають, що з початку березня Дрогобицька громада веде активну роботу з метою зміцнення існуючих закордонних зв’язків та налагодження нових міжнародних контактів. Зокрема, гуманітарну допомогу збирають за кордоном та доставляють до Дрогобицької громади, а там її обробляють та доставляють до Дрогобича або транзитом в різні точки України. Таким чином відправлення гуманітарної допомоги прямує до воїнів або до міст, які потребують підтримки.

Від своїх закордонних партнерів, зокрема із Республіки Польща, Дрогобицька громада отримала не один десяток вантажів гуманітарної допомоги, включаючи одяг, продукти харчування, медикаменти та обладнання.

Читайте також: U-LEAD навчає громади України, як використовувати інструменти міжнародної допомоги

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Фото: Фейсбук Муніципального Камерного Хору "Легенда"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-