Дев’ять областей отримали головних санлікарів

Дев’ять областей отримали головних санлікарів

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров’я відбулося вручення контрактів новопризначеним керівникам дев'яти обласних Центрів контролю та профілактики захворювань та директору Центру громадського здоров’я, відбір яких відбувався на конкурсній основі.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Центри контролю та профілактики захворювань — це ключові інституції в системі громадського здоров’я. До вас має бути довіра як з боку органів місцевої влади, так і від місцевого населення. Звичайно, в умовах воєнного стану викликів для роботи ЦКПХ стало більше, проте ви маєте зосереджуватись на основних речах для ефективного епідемічного контролю. Розвивайте свої Центри з урахуванням першочергових потреб: вирішуйте, чи варто покращувати інфраструктурні спроможності, чи закупляти пересувні лабораторії, поліпшувати транспорту базу. На вас зараз дійсно велика відповідальність», — наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: МОЗ за тиждень отримало 38 тонн ліків як гуманітарну допомогу

Міністр також відзначив, що у час війни роль Центрів контролю та профілактики захворювань особливо важлива, адже йдеться про контроль над інфекційними захворюваннями, для яких бойові дії — сприятливе середовище.

У результаті конкурсів керівників отримали Центри контролю та профілактики захворювань у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Херсонській, Донецькій, Сумській, Чернігівській, Львівській та Закарпатській областях.

У МОЗ нагадали, що першу частину керівників Центрів контролю та профілактики хвороб призначили у січні. Тоді 12 регіонів отримали в одній особі керівників Центрів та головних державних санітарних лікарів областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-