Держміністерка ФРН із питань культури прибула до Одеси

Держміністерка ФРН із питань культури прибула до Одеси

Укрінформ
Державна міністерка з питань культури Німеччини Клаудія Рот прибула у понеділок з дводенним візитом до Одеси, ставши першим представником німецького уряду, який відвідав місто з часу російського масштабного вторгнення в Україну 24 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє німецьке видання Die Welt.

"Державний міністр Клаудія Рот у понеділок прибула до Одеси з дводенним візитом. Політик "Зелених" – перший член федерального уряду, який побував у портовому місті на Чорному морі після початку російської загарбницької війни проти України", - йдеться у повідомленні.

Німецька держміністерка перебуває в Одесі на запрошення міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Під час перебування в місті Рот, зокрема, запевнила українського міністра у підтримці Німеччини заявки Одеси на внесення до об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: кремль перекрутив публікацію Spiegel і поширює фейк, що «Німеччина не довіряє Києву»

Рот вказала на те, що у місті є неймовірна кількість культурних об’єктів. "Ми хочемо показати, що ми тут. Ми хочемо показати, як атакують культуру", - заявила міністерка на початку візиту.

Як повідомляв Укрінформ, федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер планує найближчим часом прибути з візитом до Києва. Також українське керівництво запросило федерального канцлера ФРН Олафа Шольца відвідати Україну.

Фото з сайту radiohochstift.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-