Ворог два місяці звозить вбитих маріупольців до братських могил, під завалами – ще сотні

Ворог два місяці звозить вбитих маріупольців до братських могил, під завалами – ще сотні

Фото
Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники вже два місяці звозять вбитих ними містян до трьох величезних братських могил, але під завалами будинків залишаються ще сотні тіл.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

"Вже два місяці окупанти активно ведуть перепоховання вбитих маріупольців у трьох величезних братських могилах. Але російська армія вбила настільки багато, що цей процес може розтягнутися ще на два-три місяці. Стихійні поховання й досі є майже в кожному дворі Маріуполя. Під завалами сотень багатоповерхівок гниють тіла. І це в прямому сенсі отруює повітря", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у захопленому ворогом Маріуполі внаслідок спеки збільшується сморід від сміття та від останків загиблих під завалами. Місто перебуває на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Читайте також: Маріуполю загрожує спалах холери через брак питної води та масові поховання

Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-