Бої на сході, наслідки обстрілів Харкова й Миколаєва - ситуація в областях

Бої на сході, наслідки обстрілів Харкова й Миколаєва - ситуація в областях

Укрінформ
На сході України йдуть запеклі бої, ворожа артилерія 5 червня обстріляла Харків та Миколаїв.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 6 червня.

На Луганщині українські захисники відбили половину Сєвєродонецька. У місті точаться запеклі вуличні бої, багато поранених військових.

У Лисичанську росіяни обстріляли пекарню, яка до останнього пекла хліб для містян. Також пошкоджені декілька будівель державних установ і дві багатоповерхівки. Більш серйозні руйнування у Гірській громаді. Це 16 будинків у Золотому, три – у Гірському. Шість будинків зруйновано у Врубівці. Одна людина загинула.

Читайте також: Ворог штурмує Сєвєродонецьк, ЗСУ тримають оборону

У Донецькій області ворожі обстріли тривають по всій лінії фронту зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, РСЗВ "Град". росіяни здійснюють ракетні удари. Під обстрілами перебували Авдіївка, Слов’янськ, Дружківка, Нью-Йорк, Часів Яр, Бахмут, Краматорськ. Пошкоджено 20 об’єктів, серед яких житлові будинки і промислові об'єкти. Загинули двоє людей. Триває евакуація населення.

Вночі у небі над Полтавською областю Збройні сили України збили російську ракету.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили сім атак ворога на сході України

Ввечері та вночі росіяни обстрілювали житлові райони на околицях Харкова, зокрема Салтівку. За попередніми даними, постраждалих немає.

У Харківській області вночі ворог обстрілював Близнюки, Первомайський та с. Слобожанське. Упродовж доби тривали обстріли Ізюмського, Чугуївського та Харківського районів. Загалом по області за добу 10 поранених людей, троє загиблих.

Вночі один із районів Миколаєва зазнав артилерійських обстрілів, пошкоджено приватний житловий будинок. У Миколаївському районі вночі внаслідок влучання ворожих боєприпасів та уламків у с. Лупарево Галицинівської громади зайнялися господарча будівля і суха трава на відкритій території.

Читайте також: росіяни перегруповують сили в Чорному морі

У Херсонській області ситуація критична у всіх напрямках: відсутність мобільного та інтернет-зв’язку, продуктів харчування, ліків і готівки. Місцеві жителі повідомляють про мінування. Так, внаслідок мінування берегів моря у Лазурному на російській міні підірвались троє місцевих жителів. Усі загинули.

Бої тривають на кордоні із сусідніми областями та у Бериславському районі, де ворог планує відновити втрачені позиції та веде обстріл сіл. Критичною є ситуація на території Калинівської та Великоолександрівської громад Херсонщини.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили майже 60 загарбників, танк та самохідну гаубицю

У Херсоні з’являється все більше патріотичних українських написів, місцеві жителі знімають російські прапори з установ.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Київській та Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-