Загарбники «віджимають» приміщення у бізнесу на Херсонщині

Загарбники «віджимають» приміщення у бізнесу на Херсонщині

Укрінформ
На захопленій території Херсонщини чиниться колосальний тиск на малий та середній бізнес.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Тиск на малий та середній бізнес сьогодні на Херсонщині колосальний. Крім бівалютних експериментів, інтернет-банкінгу, що практично не працює, та вимог створювати господарські ланцюжки з Кримом, з'явився новий тренд - орки та їхні прислужники почали «повертати в державну та комунальну власність» об'єкти нерухомості, які, на їхню думку, були незаконно приватизовані», - написав Соболевський.

За його словами, це означає, що якщо приміщення сподобалося, то власнику дадуть кілька днів на його звільнення, а потім відбирають. Іноді є можливість відкупитись від них, іноді - ні.

Читайте також: Загарбники на Херсонщині їздять з охороною, а їхні поплічники починають зникати

"Мета цих людей - розграбувати область по максимуму і вивезти награбоване на територію рф. ЗСУ щодня нарощує свій наступальний потенціал, і час звільнення прийде, а всі порушені права обов'язково будуть відновлені", - підкреслив перший заступник голови обласної ради.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

На Херсонщині аграріїв змушують продавати овочі до Криму за копійки.

Експерти зазначають, що на захоплену територію Херсонщини чекає нова криза фінансового сектора, закриття відділень банків та зниження ділової активності.

На Херсонщині, де загарбники 30 травня відключили український мобільний зв'язок та інтернет, виникли проблеми з базовими виплатами - зарплатами бюджетникам, соціальними виплатами.

Через відсутність мобільного зв'язку на Херсонщині область може втратити можливість користуватися банкінгом, заявив голова обласної ради Олександр Самойленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-