Ворог щодня обстрілює селище поблизу Запоріжжя

Ворог щодня обстрілює селище поблизу Запоріжжя

Укрінформ
Ворог щодня обстрілює селище міського типу Степногірськ, що поблизу Запоріжжя. Постраждали багатоповерхові та приватні будинки; одна цивільна людина загинула, ще троє - отримали поранення.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила Степногірська селищна голова Ірина Кондратюк.

"У нашому селищі дуже складна ситуація. Обстріли останнім часом дуже часто - кожного дня, багато прильотів було. Приватні будинки постраждали та багатоповерхові. Одна людина загинула - жінка була у дворі, і осколок від снаряда влучив прямо у серце. Загинула одразу. Ще троє людей поранені та зараз перебувають у лікарні", - каже вона.

У Степногірську з початку березня немає централізованого водозабезпечення. Свердловини знаходяться за 15 км від селища, на території, яка зараз захоплена ворогом.

"Ми не можемо туди дістатися, щоб відновити водозабезпечення. Наносна станція знаходиться у сірій зоні, але туди також неможливо дістатися. Ми через день завозимо воду з місцевих приватних свердловин. Також наші мешканці, хто має свердловини, дають змогу людям кожного дня набирати воду. Проте без ліфта носити воду на 9-ий поверх важко", - говорить Кондратюк.

Через постійні обстріли в селищі часті перебої з електрикою.

Читайте також: Через масовані обстріли з Оріхова до Запоріжжя евакуювали людей

До війни в Степногірську проживало трохи понад 5 тис. людей, зараз - не більш як 2,5 тис., з яких 75 - діти.

Автобуси та маршрутки не працюють, гуманітарну допомогу, за словами мешканців, привозять не так часто, як би хотілося.

Читайте також: Унаслідок обстрілу у Гуляйполі поранено двох людей, пошкоджено будинки і магазини

Раніше в ЗОВА повідомляли, що в смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району відсутнє водопостачання. Також внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки м. Василівка та смт Степногірськ Василівського району.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-