Через масовані обстріли з Оріхова до Запоріжжя евакуювали людей

Через масовані обстріли з Оріхова до Запоріжжя евакуювали людей

Фото
Укрінформ
Вночі ворог нещадно обстріляв Оріхів Запорізької області; в місті багато зруйнованої інфраструктури. Зранку влада провела евакуацію населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація в Телеграмі.

"Міською радою Оріхова та Пологівською РВА проводяться заходи з евакуації населення із районів, де відбуваються бойові дії. За минулу ніч інтенсивність обстрілів досягла, напевно, свого апогею. Маємо великі руйнування будинків, інфраструктури. Тому прийняте рішення про максимальну евакуацію населення з небезпечного району. Сьогодні наші земляки прибули до Запоріжжя”, - повідомив голова Пологівської районної військової адміністрації Артур Крупський.

Сьогодні вдалося вивезти автобусом з Оріхова у Запоріжжя 50 людей. У логістичному хабі вони отримали всю необхідну допомогу: гаряче харчування, засоби гігієни, місце для відпочинку. Також евакуйованим, у разі потреби, нададуть медичну та психологічну допомогу.

Крупський зазначив, що ворожі сили активізували обстріли прифронтових територій. Майже вся комунальна техніка громади пошкоджена, в зруйнованих будинках жити неможливо.

Обласна влада й надалі буде підтримувати усіх бажаючих евакуюватися з Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Логістичні хаби у Запоріжжі готові приймати евакуйованих та забезпечувати їх всім необхідним, щоб потім організовувати їх перевезення вглиб країни, у більш безпечні місця.

Як повідомляв Укрінформ, сотні машин кілька діб не можуть проїхати через блокпост загарбників у Василівці Запорізької області.

Читайте також: Загарбники уночі кілька годин обстрілювали селище під Запоріжжям

Фото: Запорізька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-