Бої за Сєвєродонецьк, ранковий обстріл Миколаєва і ракетні удари в кількох областях - зведення ВЦА

Бої за Сєвєродонецьк, ранковий обстріл Миколаєва і ракетні удари в кількох областях - зведення ВЦА

Укрінформ
російські війська сьогодні зранку здійснили обстріл Миколаєва, продовжують активно обстрілювати Нововоронцовську територіальну громаду Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 4 червня.

По Одеській області сьогодні зранку російські війська завдали удару крилатою ракетою повітряного базування. Літаки стратегічної авіації здійснили пуск Х-59.

Унаслідок завданого удару пошкоджень зазнала територія сільськогосподарського підприємства, складські приміщення. Пожежу оперативно ліквідували рятувальники. Попередньо відомо про двох постраждалих. Деталі та наслідки з’ясовуються.

У Харківській області росіяни завдали удари по селу Коротич Харківського району. Постраждалих немає. Протягом доби ворог обстрілював Ізюмський і Харківський райони, унаслідок чого пошкоджень зазнали будинки та нежитлові будівлі. По місту Харкову за ніч удари не зафіксовані.

Читайте також: Слобожанський напрям: ворог евакуює до 100 одиниць пошкодженої техніки

Загалом за добу в Харківській області восьмеро поранених у Балаклії, серед них – 11-річна дівчинка. Одна людина загинула.

У Луганській області ворог здійснює штурмові дії в промзоні Сєвєродонецька. Тривають вуличні бої.

У Сєвєродонецьку та Лисичанську пошкоджені щонайменше по шість багатоповерхівок. У Гірському пошкоджень зазнали вісім будинків, у Новоіванівці – сім, у Врубівці – шість. Зафіксовані руйнування житлового фонду в Метьолкіному.

Читайте також: ЗСУ відкинули росіян від двох сіл на Сєвєродонецькому напрямку

Також по Луганщині є інформація про чотирьох загиблих та одного пораненого.

Обстріли ведуться по всій Донецькій області — Авдіївка, Краматорськ, Костянтинівка, Соледар, селище Нью-Йорк, села Василівка та Маяки. Ворог застосовував танки, артилерію, міномети й оперативно-тактичні ракетні комплекси "Точка-У".

Унаслідок ворожих обстрілів Донецької області пошкоджень зазнали 12 об'єктів - житлових будинків та промислових будівель. Протягом доби поранені троє цивільних осіб.

У Миколаївській області зранку російські війська обстріляли Миколаїв зі ствольної важкої артилерії та з реактивних систем залпового вогню. Постраждалих немає.

Читайте також: Обстріл Миколаєва: ворог застосував 152-мм артилерію, загинула людина

Тривають обстріли в Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

У Херсонській області росіяни продовжують обстріл захоплених територій та позицій Збройних сил України. Також тривають активні обстріли в Нововоронцовській територіальній громаді, із села Трудолюбівка люди виїхали.

Термінова гуманітарна допомога потрібна захопленим селам Каховського та Бериславського районів.

У цілому обстановка на території тимчасово захопленої Херсонської області залишається стабільно важкою. Зв’язок з переважною більшістю територіальних громад встановити не вдається.

Читайте також: На Херсонщині знову з'явився український зв'язок та інтернет

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Сумській, Дніпропетровській, Житомирській та Полтавській областях.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 3 червня ліквідували близько 30 тисяч 950 російських військових, що на 100 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-