Підприємця на Полтавщині підозрюють у розкраданні надр на майже 100 мільйонів

Підприємця на Полтавщині підозрюють у розкраданні надр на майже 100 мільйонів

Укрінформ
Слідчі полтавської поліції підозрюють місцевого землевласника у спричиненні державі та екології збитків на суму майже 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє поліція Полтавської області на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Слідчими встановлено, що власник 10 земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів однієї з територіальних громад Полтавського району, незаконно заволодів ґрунтовим покривом земель, спричинивши довкіллю матеріальну шкоду на суму понад пів мільйона гривень. Окрім того, зібрано докази його причетності до самовільного видобутку корисних копалин, без спеціального дозволу. Згідно з висновками судових експертиз, порушивши встановлені правила використання надр, землевласник завдав державі збитків на понад 99,5 мільйона гривень", - розповів заступник начальника поліції Полтавської області Сергій Рекун.

Читайте також: Екологи оцінили у понад 200 мільйонів збитки від обстрілів нафтобаз на Житомирщині і Рівненщині

Наприкінці травня слідчим підрозділом відділу № 3 (Карлівка) Полтавського райуправління поліції, за процесуального керівництва Чутівського відділу Диканської окружної прокуратури фігурантові повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині внаслідок падіння збитого військами рф літака ЗСУ лісові завдано збитків у понад 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-