Екологи оцінили у понад 200 мільйонів збитки від обстрілів нафтобаз на Житомирщині і Рівненщині

Екологи оцінили у понад 200 мільйонів збитки від обстрілів нафтобаз на Житомирщині і Рівненщині

Укрінформ
Державна екологічна інспекція Поліського округу оцінила збитки від обстрілів нафтобаз на Житомирщині та Рівненщині у майже 225 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це екоінспекція повідомила у Фейсбуці.

«Спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу вже розраховано шкоду за забруднення атмосферного повітря за фактами пожеж на нафтобазах, які знаходяться на територіях Житомирської та Рівненської областей, і були пошкоджені внаслідок ракетно-бомбових ударів агресора. Сума збитків становить майже 225 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час горіння нафтобаз виділяються оксиди азоту, аміак, сірчистий ангідрид, бенз(а)пирен, оксиди вуглецю, метали та їх сполуки, що значно впливає на якість атмосферного повітря та в подальшому на здоров’я людини.

Дежекоінспекція Поліського округу передала матеріали та розрахунки до оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України та правоохоронних органів з метою документування та стягнення нанесеної шкоди довкіллю з російської федерації за допомогою важелів міжнародного судочинства.

Читайте також: Захоплення загарбниками Каховської ГЕС може спричинити екологічну катастрофу

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-