Захоплення загарбниками Каховської ГЕС може спричинити екологічну катастрофу

Захоплення загарбниками Каховської ГЕС може спричинити екологічну катастрофу

Укрінформ
Російські військовики розгорнули свій пункт управління на Каховській гідроелектростанції, при цьому вони не роблять нічого, щоб запобігти екологічній катастрофі.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Оперативне командування "Південь".

Розгорнутий пункт управління займається загальною координацією військ ворога на "Південному воєнному окрузі". При тому, що там зосередили певний ресурс, ніхто навіть не думає докладати зусиль для підтримання належного режиму об'єкта.

Наразі на станції не працює вже одразу два гідроагрегати. Причиною цьому є те, що окупанти не можуть їх відремонтувати й не дають це зробити українській стороні, адже тепер ця електростанція стала військовим стратегічним об'єктом.

Читайте також: На півдні загарбники спробували атакувати українські позиції гелікоптером, ЗСУ дали відсіч

Відтак це вже призвело до підтоплення Каховки. Така ж ситуація може бути й в кількох найближчих селах, які росіяни нібито прийшли "визволяти".

Нагадаємо: окупанти зайшли на Каховську ГЕС ще в день вторгнення, 24 лютого. Практично тоді й припинилося належне обслуговування гідроелектростанції. 

Довжина її греблі на Дніпрі – 3 850 метрів, а її висота на мулах сягає 30 метрів. Затоплення може трапитися саме через Каховське водосховище, в якому міститься орієнтовно 18 кубічних кілометрів води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-