У Маріуполі загарбники терміново облаштовують пункти прийому документів на російський паспорт

У Маріуполі загарбники терміново облаштовують пункти прийому документів на російський паспорт

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники терміново облаштовують пункти надання довідок про місцепроживання та прийому документів на російський паспорт.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Наші джерела повідомляють, що надійшла вказівка від так званого міністерства міграції «днр» про термінове облаштування пунктів надання довідок про місцепроживання та прийому документів на російський паспорт», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що так званий голова окупаційно-міграційної служби «днр» в Маріуполі Олександр Скребов (данні ще встановлюються) в терміновому порядку разом з окупаційною адміністрацією районів шукають місця для таких пунктів в непошкоджених будівлях з потенційною можливістю підключення електрики.

Радник мера опублікував фотографію колаборантів на так званій їх нараді в Центральному районі Маріуполя. Та написав, що таке раптове зростання активності пов’язується з заявами російських політиків про анексію Донецької області вже в липні цього року.

Читайте також: У Маріупольському районі загарбники розстрілюють українських волонтерів і чиновників

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються майже 150 тисяч жителів.

Читайте також: У Маріуполі за день лікарні приймають не більше 1,6% від всіх городян - радник мера

Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники, проводячи так звану фільтрацію, почали допитувати дітей. Тих маріупольців, які не проходять фільтрацію, доправляють у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-