Запорізька міськрада спростовує чутки: ніхто місто здавати не збирається

Запорізька міськрада спростовує чутки: ніхто місто здавати не збирається

Укрінформ
Через те, що в Запоріжжі увімкнули вуличне освітлення, а на вулицях збільшується відстань між їжаками, у соцмережах шириться паніка. Запорізька міськрада заспокоює: ніхто міста не здаватиме.

Про це у Телеграмі повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, передає Укрінформ.

"Через увімкнення у місті вуличного освітлення та через те, що на вулицях Запоріжжя подекуди збільшується відстань між їжаками, у соцмережах шириться паніка. Прошу вас не сіяти паніку і зберігати спокій. Ніхто у Запоріжжі ніяких рашистів не чекає, і ніхто місто здавати не збирається", - написав секретар міськради.

Читайте також: Загарбники уночі кілька годин обстрілювали селище під Запоріжжям

Він зауважив: коли тільки розпочалося широкомасштабне вторгнення і вороги почали швидко просуватися областю, міська влада почала активно готуватися до того, що, можливо, доведеться обороняти місто або навіть вести вуличні бої. Саме тому в Запоріжжі демонтували дорожні знаки, вимкнули вуличне освітлення, ввели режим світломаскування та запровадили тривалу комендантську годину. Усі ці заходи вдарили по економіці міста, але вони були для Запоріжжя першочерговими і життєво необхідними.

Читайте також: Через масовані обстріли з Оріхова до Запоріжжя евакуювали людей

Проте сьогодні ситуація вже інша: підступи до міста міцно укріплені. Тепер Запоріжжя – це справжня фортеця. І хоч тут залишається загроза повітряних атак, але в сухопутному плані місто захищене дуже надійно. Тому міська влада вирішила сконцентруватися на економічній відбудові Запоріжжя.

"Надходження до міського бюджету зараз майже на нульовому рівні і, чесно вам скажу, якщо так триватиме і далі, то вже через три місяці в місті можливий економічний крах, і нам і без російських військ тут буде непереливки", - написав Куртєв.

Саме для того, щоб запорізький бізнес міг працювати у більш-менш повному обсязі та наповнював місцевий бюджет, якраз і потрібно скорочувати комендантську годину, вмикати освітлення й подекуди збільшувати відстань між бетонними блоками та їжаками, щоб покращити у місті логістику.

Читайте також: Загарбники намагаються вести наступ на східні громади Запорізької області - ОВА

Радою оборони Запорізької області - військовими, правоохоронцями, міською та обласною владою - було вирішено увімкнути вуличне освітлення. Секретар міськради звернув увагу містян на те, що воно працює не усю ніч, а вимикається одразу з настанням комендантської години. Після десятої вечора вулиці Запоріжжя знову стають темними.

Насамкінець Куртєв закликав людей не сіяти паніку, зберігати спокій, працювати і максимально спрямовувати сили на економічне відновлення Запоріжжя.

Читайте також: На блокпосту у Василівці ворог тримає в якості живого щита тисячі українців

Як повідомляв Укрінформ, обласна влада Запоріжжя й надалі підтримує усіх бажаючих евакуюватися з Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Логістичні хаби у Запоріжжі готові приймати евакуйованих та забезпечувати їх всім необхідним, щоб потім організовувати їх перевезення вглиб країни, у більш безпечні місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-