Бої на Донбасі, обстріли Сумщини та ракетний удар по Авдіївці - зведення ВЦА

Бої на Донбасі, обстріли Сумщини та ракетний удар по Авдіївці - зведення ВЦА

Укрінформ
У ніч на 31 травня з території росії знову була атакована Сумська область, по Авдіївці ворог вдарив ракетами. росіяни також обстрілювали Харків, Миколаївщину та Зеленодольську громаду на Дніпропетровщині. У Донецькій та Луганській областях точаться бої.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 31 травня.

За добу у Донецькій області п’ятеро осіб загинули, 11 - поранено (ці цифри враховують загиблих і поранених вночі у Слов'янську). Внаслідок авіаудару по Слов'янську щонайменше троє осіб загинули, 6 - дістали поранення. Пошкоджено школу та сім багатоповерхівок. Тривають рятувальні роботи, кількість жертв та постраждалих уточнюється.

Вчора ввечері у Бахмутському районі було пошкоджено аміакопровід «Тольятті-Одеса». Витік аміаку незначний, рятувальники локалізували загрозу. Ворог обстріляв танками, артилерією, мінометами населені пункти - Авдіївка, смт Нью-Йорк, м. Миколаївка, м. Торецьк, м. Бахмут, с. Словянськ, смт Очеретино, с. Орловка, смт Неліпівка, с. Нетайлове, с. Травневе, с. Закотне. Внаслідок ракетних ударів по Авдіївці пошкоджено школу і житлові будинки.

На Луганщині російські війська зосереджують основні зусилля на встановленні контролю над Сєвєродонецьком. Штурмують, але не мають успіху. Бойові дії тривають у районах Золотого, Комишувахи, Ниркового. У Сєвєродонецьку пошкоджено 12 будинків, у Лисичанську - 12 та заклад громадського харчування, у Гірському - 9 та дитячий садок. Також пошкоджено будинки у Тошківці, Нирковому, Вікторівці, Миколаївці. Двоє людей загинули, четверо - дістали поранення.

Читайте також: Частина Сєвєродонецька контролюється ворогом, але вільно просуватися він там не може – Гайдай

На Дніпропетровщині ворог знову обстріляв Зеленодольську громаду, яка межує з Херсонською областю. Постраждалих немає. Детальна інформація з’ясовується.

На Сумщині близько опівночі ворог з літака, який не перетинав кордон України, здійснив два пуски ракет по території Білопільської громади. Одразу після цього розпочався артобстріл цієї ж території із САУ. Також війська рф зі своєї території о 3:00 обстріляли Великописарівську громаду, близько 10 ударів артилерії. Загиблих та постраждалих немає, інформація про руйнування уточнюється.

У Харкові було кілька нічних обстрілів міста, постраждалих немає. По області: обстрілювали Золочів та Чугуївський райони. На Харківщині за добу п’ятеро людей дістали поранення.

На Миколаївщині вночі російські загарбники «денацифікували» поле неподалік Миколаєва, сьогодні зранку місто знову обстріляли. Інформація щодо потерпілих та пошкоджень уточнюється.

Читайте також: У Миколаєві загарбники влучили у будинок, де були двоє дітей з дідусем та бабусею

Внаслідок вчорашнього обстрілу м. Очаків було пошкоджено газову шафу, вікна у житлових будинках. Постраждалих немає. Також вчора ввечері війська рф обстріляли Воскресенську громаду. Дані про наслідки уточнюються. Внаслідок обстрілів с. Луч Шевченківської громади є постраждалі, усі села громади протягом дня декілька разів обстрілювали. Сьогодні зранку російські війська також обстріляли Галицинівську громаду. Інформація про наслідки уточнюється. Обстрілів також зазнала і Широківська громада. Зруйновано 7 житлових будинків, фермерське господарство, їдальня, а також пошкоджено 15 житлових будинків. За попередніми даними, постраждалих немає. Також тривають обстріли у Березнегуватській громаді. За попередніми даними, постраждалих і пошкоджень немає.

Читайте також: Бердянськ і весь південь залишилися без українського зв'язку

У Херсонській області ситуація стабільно напружена. Багато населених пунктів залишаються без електропостачання, води та газу. Область потребує медикаментів та гуманітарної допомоги. Бойові дії та обстріли тривають.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Полтавській та Київській областях.

Фото: ОС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-