У Маріуполі загарбники підготували до відправлення в рф судна з рулонною сталлю

У Маріуполі загарбники підготували до відправлення в рф судна з рулонною сталлю

Відео
Укрінформ
У Маріуполі загарбники закінчили навантаження рулонної сталі на судно для відправлення у вівторок, 31 травня, до росії. 

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти закінчили навантаження рулонної сталі на судно РМ3 класу “Славутич” під прапором росії. Вихід з акваторії порту попередньо заплановано на ранок завтра. Пункт призначення - Ростов-на-Дону. Офіційне мародерство росії можна вважати розпочатим. Лють. Просто лють!», - написав Андрющенко.

Він раніше зазначав, що загарбники хочуть вивезти металопрокат та залишки зерна з території Маріупольського порту. Металопрокату, за його словами, в порту на кілька десятків мільйонів доларів США.

Читайте також: росіяни вкрали з Маріуполя сім вцілілих тролейбусів і відправили їх у Донецьк

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників, загинули щонайменше 22 тисячі людей. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Місто на порозі екологічної та інфекційної катастрофи.

Нині у захопленому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-