росіяни вкрали з Маріуполя сім вцілілих тролейбусів і відправили їх у Донецьк

росіяни вкрали з Маріуполя сім вцілілих тролейбусів і відправили їх у Донецьк

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники знайшли сім вцілілих тролейбусів і відправили їх у фейкову "днр" - обслуговувати Донецьк.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Окупанти знайшли 7 вцілілих тролейбусів у приміщенні Маріупольського тролейбусно-трамвайного управління. Тролейбуси повторили долю медичного обладнання - поїхали обслуговувати Донецьк. росіяни - єдина в своєму пориві до мародерства нація", - написав радник мера.

За його інформацією, зараз украдені маріупольські тролейбуси перефарбовують в кольори "єдиної росії" і планують запустити на початку червня.

Читайте також: У Маріуполі виявляють нові братські могили - загиблих може бути значно більше 22 тисяч

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами ворога. Нині у захопленому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста». Війська рф грабують захоплене місто: не криючись, вантажать крадений метал на судно під російським прапором, приписане до Ростова-на-Дону.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

Читайте також: З Маріуполя до фільтраційного табору за добу вивезли 253 людей

Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники, проводячи так звану фільтрацію, почали допитувати дітей. Тих маріупольців, які не проходять фільтрацію, доправляють у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-