У Маріуполі загарбники вантажать крадений метал на російське судно

У Маріуполі загарбники вантажать крадений метал на російське судно

Відео
Укрінформ
У Маріуполі загарбники, не криючись, вантажать крадений метал на вантажне судно під російським прапором, приписане до Ростова-на-Дону.

Про це повідомляє у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Продовжується завантаження української рулоноі сталі/металопрокату в Маріупольскому торговельному порту. Вчора за підтримки та супроводження російських військових в акваторію порту зайшло російське вантажне судно типу «річка-море» РМ3 класу «Славутич» під російським прапором, порт приписки - Ростов-на-Дону. Другу добу стоїть під завантаженням ", - написав радник мера.

За його словами, "вже навіть ніхто не ховається".

"Черговий факт офіційного мародерства росією як державою", - підсумував Андрющенко.

Читайте також: Метінвест заявляє про ризик вивезення росіянами 28 тисяч тонн металу з Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, група «Метінвест» заявила про ймовірність незаконного вивезення російськими загарбниками з порту Маріуполя 28 тис. тонн металургійної продукції, що належить компанії.

Станом на 24 лютого в порту Маріуполя знаходилася металургійна продукція, вироблена на підприємствах групи - комбінатах «Азовсталь» та ММКІ, яку планувалося експортувати покупцям в Іспанії, Італії, Бельгії, Греції, Португалії та Туреччини. Нинішні дії російських загарбників в акваторії порту свідчать про те, що зазначена продукція може вивозитися до портів у Ростові, Таганрозі, Новоросійську, Туапсе та окупованому Севастополі з метою подальшого незаконного її продажу до держав Африки та Азії, які не підтримують санкційної політики проти країни-агресора.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-