Мобілізованих з «л/днр» зігнали на Харківщину, але не дали форму – ті думають, як втекти

Мобілізованих з «л/днр» зігнали на Харківщину, але не дали форму – ті думають, як втекти

Укрінформ
Мобілізованим з «л/днр», котрих зігнали на Харківщину, не видали форму - ті планують втечу.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Борівської селищної ради, передає Укрінформ.

У Борівській громаді на Харківщині, яка тимчасово перебуває під контролем військ рф, російські загарбники катують людей в селі Піски-Радьківські, відбирають бізнес у тих, хто не згоден "співпрацювати", і "заспокоюють" випускників, що ті зможуть продовжити навчання у вишах так званих "л/днр".

"Є випадки застосування допитів і тортур на окупованих територіях. З одного з будинків у центрі села Піски-Радьківські час від часу чутно крики та стогін людей. Одночасно надходить інформація про зникнення учасників АТО, які залишилися на окупованій території, та інших людей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЗСУ укріпляють оборону на Харківщині та Запоріжжі - Наєв

Зазначається, що на Борівщині продовжується тиск з боку загарбників на місцевих підприємців і фермерів. У тих, хто не погоджується повертатися на захоплені території і співпрацювати з нинішньою так званою "владою", забирають приміщення, майно, бізнес. Магазин "М’ясокомбінат "М’ясний", який належить богодухівському підприємцю та завжди користувався популярністю серед борівчан, за сприяння загарбників вже зайняв інший "господар".

"Випускникам шкіл, яких вони позбавили можливості повноцінно завершити навчання, вчасно отримати документи про здобуття загальної середньої освіти та вступити до омріяних вишів, загарбники пропонують продовжувати навчання у закладах так званих "л/днр". Та загальновідомим є той факт, що дипломи вузів самопроголошених недореспублік не визнаються ніде у світі і навіть у росії - нещодавно заявили, що лише готуються їх визнати, але, як кажуть у народі, це не точно", - зауважили в селищній раді.

Наразі, як інформує українська влада Борівщини, селищна територіальна громада перебуває під тимчасовою окупацією російських військ. Керує нею російський військовий комендант, якому допомагають місцеві колаборанти.

Читайте також: Десантники збили російський «Алігатор» на Харківщині

Бойові дії на території Борівщини наразі не ведуться, але в населених пунктах громади в різній кількості постійно перебувають російські військові. За даними аеророзвідки, найбільше зосередження живої сили та техніки противника спостерігається на сході та півдні громади у селах, які територіально наближені до Луганської і Донецької областей. Також ворожі війська є у Підвисокому, Гороховатці та Бахтині.

У селищній ради зазначили, що у Піски-Радьківські днями завезли декілька КамАЗів з російськими новобранцями. Серед них близько 20 осіб у цивільному одязі, які зовсім не схожі на військових. За наявною інформацією, це мобілізовані чоловіки з різних населених пунктів тимчасово окупованих росією українських територій, т. зв. «лнр». Їх забрали просто з вулиць, відібрали телефони і привезли воювати проти України. Форму обіцяли видати вже на місці. Натомість новобранці не мають бажання брати участь у бойових діях, тому шукають можливості і шляхи для втечі.

Водночас на блокпостах окупанти попереджають людей, що з понеділка в'їзд/виїзд на територію так званих "л/днр" буде закритий, а також що борівчани не зможуть більше їздити у Сватове та Старобільськ.

Читайте також: Загарбники вивезли щонайменше 15 вантажівок соняшнику з громади на Харківщині

Як повідомляв Укрінформ, на Слобожанському напрямку ворог обстрілює підрозділи ЗСУ для недопущення їх подальшого просування в напрямку Державного кордону України на північ та північний схід від міста Харкова. Вживає заходів щодо логістичного забезпечення та поповнення. На Харківському напрямку активних наступальних дій не проводить.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-