Загарбники вивезли щонайменше 15 вантажівок соняшнику з громади на Харківщині

Загарбники вивезли щонайменше 15 вантажівок соняшнику з громади на Харківщині

Укрінформ
Із захопленої Борівської громади на Харківщині загарбники КамАЗами вивозять сільгосппродукцію минулорічного урожаю, зокрема 26 травня вивезли щонайменше 15 вантажівок соняшнику.

Про це повідомила у Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Із захоплених територій окупанти продовжують масово викрадати сільськогосподарську продукцію минулорічного урожаю. Вчора з Борової було вивезено щонайменше 15 КамАЗів соняшникового насіння. Вантажівки виїхали в напрямку Старобільська (захоплена територія Луганської області – ред.)», - йдеться у повідомленні.

Крім того, загарбники запропонували свою «систему оподаткування»: підприємцям і фермерам ставлять за умову 50% прибутку/врожаю віддавати окупаційній владі. Тим, хто не погоджується, погрожують відібрати бізнес/землі/майно та передати іншим, зручним «власникам», зазначають у громаді.

Також загарбники намагаються впроваджувати власний «документообіг».

«У Боровій почали видавати надруковані на принтері документи типу свідоцтв про народження та смерть, посвідчення тощо, де значиться, що Борова належить до Куп’янського району Бєлгородської області російської федерації. Водночас у самому окупованому Куп’янську ходять бланки із записом: «м. Куп’янськ, Луганська область, рф». Наголошуємо, з юридичної точки зору ці документи нікчемні, тобто не мають жодної правової сили», - заявили в селищній раді.

Як повідомлялося, в Борівській громаді, що захоплена 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків. Розграбовано сільськогосподарські підприємства, від фермерів вимагають продовжувати роботу після перереєстрації, за відмову погрожують «націоналізацією» майна.

Читайте також: Загарбники вагонами вивозять зерно із захопленого Бердянська в Крим, а потім у росію

19 квітня стало відомо, що в Боровій загарбники призначили свого «коменданта» - російського військового Сергія Раздорожного. Окупанти заявляють місцевим, що Борівщина має стати частиною так званої «лнр».

Борова межує з Ізюмщиною, де тривають запеклі бої, та Куп'янськом, а також із Луганською та Донецькою областями.

Фото: agroexp.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-