В Одеській області збудують чотири стоянки для фур на трасах, що ведуть до кордону

В Одеській області збудують чотири стоянки для фур на трасах, що ведуть до кордону

Фото
Укрінформ
Служба автомобільних доріг Одеської області розпочинає спорудження спеціальних стоянок для великогабаритних машин на автотрасах, що ведуть до міжнародних контрольно-пропускних пунктів.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба облавтодору, передає Укрінформ.

«Через російську військову агресію збільшилось навантаження на автомобільні дороги української Бессарабії. Для упорядкування транспорту та зниження заторів на автомобільних дорогах, які ведуть до міжнародних контрольно-пропускних пунктів, облаштовуємо спеціальні місця для систематизації руху великовантажних транспортних засобів», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що облавтодор розпочинає, зокрема, будівництво чотирьох спецмайданчиків для великовантажних автомобілів середньою місткістю до 200 транспортних засобів .

Причому кожен з таких майданчиків матиме електронні черги, завдяки чому водій зможе прогнозувати свій заїзд до потрібного йому місця, а також інформувати онлайн інших учасників дорожнього руху про поточну завантаженість майданчиків.

Як повідомлялося, зростання автомобільних вантажопотоків на дорогах української Бессарабії зумовлене морською блокадою портів України з боку росії. Вітчизняні товаровиробники змушені шукати альтернативні шляхи експорту зернових та інших вантажів.

Читайте також: Загарбники вивозять з Херсонщини пшеницю та овочі, на в'їзді у Крим - кілометрові черги з фур

Наразі на портових елеваторах заблоковано ворогом майже 4,5 млн тонн зерна, а загалом в Україні накопичилося близько 20 млн тонн збіжжя для експорту, якого гостро потребує населення низки країн Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-