У Вінниці три вулиці перейменували на честь захисників України

У Вінниці три вулиці перейменували на честь захисників України

Укрінформ
У Вінниці у п'ятницю, 27 травня, на сесії міської ради ухвалено рішення перейменувати три вулиці на честь захисників України.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 27 травня, депутати міської ради проголосували за перейменування назв трьох вулиць, щоб вшанувати незламних захисників України, які героїчно боронили та боронять нашу землю від орків. Тож тепер вже колишня вулиця Блока носитиме назву Героїв поліції. Вінничани, які проживали на вулиці Тімірязєва, тепер мешкають на вулиці Захисників Неба. Некрасова перейменували на Героїв Нацгвардії, адже тут дислокується військова частина 3008», - йдеться у повідомленні.

Міська громада нещодавно розпочала роботу з перейменування топонімів, пов’язаних з радянською епохою або російськими діячами. Важливо, щоб саме наші герої, наші видатні постаті були увіковічені у цих назвах. Рада з питань історії, культурної спадщини готувала відповідні пропозиції, залучивши також до обговорення місцевих мешканців.

Читайте також: Мешканець Вінниці створив петицію щодо перейменування вулиці на честь Бориса Джонсона

Раніше в ході деколонізації у Вінниці перейменували сім топонімів, пов'язаних з історією й культурою росії та СРСР.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня Міністерство культури та інформаційної політики та Український інститут національної пам'яті дали роз’яснення щодо знесення пам’ятників і перейменування назв, пов’язаних з історією й культурою росії та СРСР.

Читайте також: Видатні українці: Кремінь пропонує список імен для перейменувань

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-