Херсонські педагоги відмовилися підтримувати колаборантів та загарбників

Херсонські педагоги відмовилися підтримувати колаборантів та загарбників

Укрінформ
У Херсоні педагоги відмовилися підтримувати колаборантів та російських загарбників - вони демонстративно пішли з зустрічі з так званою «військово-цивільною адміністрацією Херсонської області», запрошення на яку в школи приносила колаборантка з озброєною охороною.

Про це стало відомо кореспонденту Укрінформу з власних джерел.

"Тетяна Кузьміч розносила по школах "запрошення" під розпис, вона ходила з озброєними російськими військовими. Якщо не було в школі директора, то вони їх залишали вахтеру, щоб той розписався. На цю так звану зустріч прийшли сьогодні трохи більше 20 представників шкіл, загалом у нас 61 заклад міський. Не всі, навіть, хто прийшов - директори. Головував Володимир Сальдо (так званий "голова військово-цивільної адміністрації Херсонської області" - ред.), поряд з ним сидів Черевко (колаборант, ексзаступник міського голови Херсона Сергій Черевко - ред.), якого представили як заступника Сальдо", - інформують херсонці.

Був помічений також і колаборант Кирило Стремоусов. Присутні зазначили, що Сальдо мав на собі бронежилет, і зробили висновок, що він боявся за своє життя навіть на зустрічі з педагогами.

Читайте також: Підтримка впровадження на Херсонщині стандартів освіти країни-агресора є колабораціонізмом

Присутнім представникам шкіл ставленики загарбників пропонували співпрацю і обіцяли "захист". Кузьміч заявила, що херсонські школи мають працювати за російськими програмами і переходити на російську мову навчання, також було заявлено, що шукають нового керівника херсонської освіти. На думку Сальдо, сама вже присутність представників шкіл означала підтримку окупаційної влади.

Вислухавши всі ці "пропозиції", присутні представники херсонських шкіл заявили, що вони прийшли лише для того, щоб дізнатися, що саме відбувається, і пояснили, що це не означає, що вони погоджуються з окупаційною владою. Люди спитали, чи можуть вони піти геть, якщо не погоджуються з тим, що почули на зустрічі. Коли почули, що можуть, то встали і вийшли практично всі, розповіли херсонці.

Читайте також: Депутату Херсонської облради заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі - ОГП

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій наголошує, що впровадження стандартів освіти держави-агресора відповідно до Кримінального кодексу України є колабораційною діяльністю. Окупаційну владу Херсона та особисто псевдоголову Херсонської "обласної адміністрації" попередили: у разі здійснення таких дій вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

16 березня стало відомо, що загарбники створили бутафорський «комітет порятунку Херсонської області», до якого увійшли люди з дуже сумнівним минулим і без майбутнього. У соцмережі опублікували відео із колаборантами, де видно, як говорить проросійський провокатор-блогер Кирило Стремоусов. За столом сиділи, зокрема, ексмер Херсона Володимир Сальдо, а також підозрювана у справі про держзраду Тетяна Кузьміч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-