Депутату Херсонської облради заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі - ОГП

Депутату Херсонської облради заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі - ОГП

Укрінформ
Київська міська прокуратура заочно повідомила про пізозру депутату Херсонської обласної ради в колабораційній діяльності.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс генерального прокурора в Телеграмі.

“Керівником Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності депутату Херсонської обласної ради (ч. 7 ст. 111-1 КК України)”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що за даними слідства, підозрюваний після вторгнення збройних сил рф на територію України погодився на співпрацю з представниками держави-агресора. Зокрема, депутат виступив з ініціативою початку митного оформлення товарів на Херсонській митниці, а також надав згоду на зайняття посади голови так званої «Херсонської митниці» при окупаційній владі рф.

Як повідомляється, він звернувся до працівників Херсонської митниці Держмитслужби України, які перебували на території м. Херсон та Херсонської області, з пропозицією продовжити роботу під його керівництвом.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами Головного управління протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ.

Читайте також: Двом військовим рф повідомили про підозру за обстріл житлового будинку в Чернігові

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області російські загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Фото: Телеграм ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-