На Харківщині знеструмлені близько 400 населених пунктів, у майже сотні нема газу

На Харківщині знеструмлені близько 400 населених пунктів, у майже сотні нема газу

Укрінформ
У Харківській області через російські обстріли залишаються без світла близько 400 населених пунктів і майже 100 - без газопостачання.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«Усього знеструмлено приблизно 150 тис. домівок. Більш ніж 400 населених пунктів повністю або частково залишаються без електрики. Найбільша їх кількість – на території Куп’янського та Ізюмського районів. Через бойові дії в регіоні постраждали близько 140 об’єктів електропостачання, пошкодження зазнали електромережі загальною протяжністю більш ніж 5 тис. км», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українським захисникам передадуть 700 кг тротилу, вилученого у приватного підприємства на Харківщині

Крім того, через численні обстріли окупантів наразі без газу залишаються 30,5 тис. домівок Харкова і 51 тис. - в області, загалом майже в 100 населених пунктах. Найбільш постраждалими є Харківський та Ізюмський райони.

Загалом, внаслідок обстрілів зруйновано або пошкоджено понад 700 об’єктів систем газопостачання та більш ніж 56 км газорозподільних мереж.

За даними голови ОВА Олега Синегубова, без електропостачання у Харкові залишається близько 10 тис. абонентів - здебільшого це домівки Північної Салтівки (найбільш пошкодженого обстрілами району). Завдяки тому, що ЗСУ відсунули ворожі війська далі від міста, за останні два тижні електропостачання повернули більш ніж 20 тис. харків’ян.

«Активно відновлюємо комунікації на звільнених територіях. Так, кілька днів тому повністю повернули газ у села Елітне та Зернове. Відновили електропостачання в Малій Рогані, Кулиничах, Бражниках. Робота триває», - сказав голова ОВА.

Читайте також: Зеленський виклав нові світлини про наслідки війни та опір українського народу

Як повідомлялося, за останню добу на Харківщині внаслідок російських обстрілів загинули двоє людей і 15 отримали поранення. Ворог обстрілював захоплену Балаклію, а також район П’ятихаток у Харкові, Золочівську та Дергачівську громади, населені пункти Чугуївського району. На Ізюмщині тривають інтенсивні бої.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-