Українським захисникам передадуть 700 кг тротилу, вилученого у приватного підприємства на Харківщині

Українським захисникам передадуть 700 кг тротилу, вилученого у приватного підприємства на Харківщині

Відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань ініціюватиме передачу Збройним силам України 700 кг тротилу, вилученого у приватного підприємства з Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

«Вибухову речовину виявили працівники ДБР у ході розслідування незаконного продажу тротилу посадовцями одного з державних підприємств приватній компанії. Встановлено, що компанія-покупець не мала ліцензії на право виготовлення, зберігання, транспортування, придбання, продажу зброї, боєприпасів та вибухових речовин», - ідеться у повідомленні.

Працівники ДБР провели низку обшуків та вилучили понад 8 тисяч металевих банок, у які співробітники заводу розфасували тротил для маскування вибухової речовини. Вибухівка була «розфасована» під виглядом товарів невійськового призначення, для забезпечення законності угоди з комерсантами.

Триває досудове слідство за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.3 ст.426 (бездіяльність військової влади) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Читайте також: ДБР у травні відкрило 86 справ щодо держзрадників і колаборантів

Як повідомляв Укрінформ, суд передав в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) 26 регіональних операторів газорозподільчих систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-