Луганщина через обстріли повністю залишилася без газу

Луганщина через обстріли повністю залишилася без газу

Укрінформ
На Луганщині внаслідок обстрілів з боку російських військових зупинено роботу останньої газорозподільної станції у регіоні, відтепер область повністю без газу. Травмовано працівника цієї ГРС.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Зупинено роботу останньої газорозподільної станції на Луганщині, відтепер область повністю без блакитного палива, травмовано працівника цієї ГРС», – написав очільник області.

Він зазначив, що станом на 24 травня на Луганщині із газом залишалися 36 тис. абонентів у трьох населених пунктах, а залишків блакитного палива в магістральних трубах вистачило б на півтора місяця.

Читайте також: Ворог застосовує до Сєвєродонецька тактику тотального знищення - Гайдай

«Тепер газ відсутній повсюди. Через обстріл в районі останньої вцілілої газорозподільної станції акубаротравми зазнав працівник, який здійснював регулювання автоматики. Через ці обстріли з боку російської армії припинила роботу і зазначена ГРС, що призвело до відсутності подачі централізованого газопостачання в зазначених населених пунктах», – пояснив Гайдай.

Читайте також: У Сєвєродонецьку росіяни б'ють по укриттях, за добу загинули шестеро цивільних

Він також нагадав, що, як і раніше, область залишається повністю знеструмленою. Відсутнє і централізоване водопостачання. Воду для потреб населення розвозять рятувальники.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновано багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-