Ворог застосовує до Сєвєродонецька тактику тотального знищення - Гайдай

Ворог застосовує до Сєвєродонецька тактику тотального знищення - Гайдай

Укрінформ
На Луганщині наразі тяжка ситуація, тому що російська армія кинула всі сили на те, щоб захопити область.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму відеозверненні у Телеграмі.

«Тяжка ситуація в нас, тому що російська армія зараз кинула всі сили на те, щоб захопити Луганську область. В них є величезна мета та великий план стратегічний – це вийти на адміністративні кордони Луганської області. Але, навіть, якщо б вони захопили Сєвєродонецьк, чи перерізали трасу Лисичанськ – Бахмут, то це вони б вже передавали, як велика перемога», - сказав очільник області.

Читайте також: На Донецькому і Луганському напрямках ЗСУ відбили 11 атак ворога

Він нагадав, що завтра, 24 травня, вже буде три місяці від повномасштабного вторгнення росії в Україну, тож три місяці російські загарбники не можуть пройти достатньо малу територію Луганської області. Вони зараз перейшли до улюбленої своєї тактики – просто знищують все - наразі такому тотальному знищенню піддається Сєвєродонецьк. За словами Гайдая, така ж важка ситуація вже три місяці і на інших напрямках - ворог намагається прорвати лінію оборони.

Він також зазначив, що проти української Луганщини воюють її зрадники – бойовики терористичної організації «лнр», які добре знають місцевість. Вони знають всі дороги і мости і розуміють, що до Сєвєродонецька залишився лише один шлях. Ця дорога вже постійно прострілюється, що ускладнює евакуацію та завезення гуманітарних вантажів, наголосив очільник області.

Читайте також: Загарбники намагаються перетворити Сєвєродонецьк на новий Маріуполь - Денісова

«Звільнити одне село або одне місто, але покласти там армію - це так само не вихід», - підкреслив Гайдай, додавши, що поки Луганщина стримує ворожу навалу, українське військо готується до масштабного контрнаступу.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-