Загарбники намагаються перетворити Сєвєродонецьк на новий Маріуполь - Денісова

Загарбники намагаються перетворити Сєвєродонецьк на новий Маріуполь - Денісова

Укрінформ
Усі свої сили ворог наразі зосередив на штурмі Сєвєродонецька, місто перетворюють на новий Маріуполь.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі.

Вона зазначила, що загарбники намагаються оточити підконтрольну уряду України частину Луганської області, перетворюючи на руїни міста, які захищаються від загарбників.

«На багатьох напрямках постійно здійснюються ворожі атаки, а населені пункти обстрілюються рашистами з артилерії та систем залпового вогню. Усі свої сили ворог зосередив на штурмі Сєвєродонецька, на околицях якого постійно точаться бої. Місто перетворюють на новий Маріуполь», - уточнила вона.

Читайте також: росія перекинула єдину групу «Термінаторів» до Сєвєродонецька - розвідка Британії

За даними омбудсмана, в суботу росіяни цілеспрямовано обстріляли школу, у підвалі якої з початку війни ховалися близько 200 жителів Сєвєродонецька, внаслідок чого троє загинули, ще троє - отримали поранення.

Окремо український омбудсман зазначила, що ворог намагається захопити автошлях Лисичанськ – Бахмут, який називають «дорогою життя», і це заблокує евакуацію цивільних мешканців та постачання гуманітарних вантажів.

На переконання Уповноваженої ВРУ з прав людини, вбивства мирного населення, обстріли мирних міст та цивільних об’єктів армією країни-агресора зі зброї, суворо забороненої міжнародним гуманітарним правом, є військовими злочинами та злочинами проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду і грубим порушенням норм чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них.

Читайте також: ЗСУ стримують наступ загарбників на Словʼянськ і Сєвєродонецьк - Зеленський

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні. Я закликаю міжнародних партнерів надати зброю для боротьби з країною-агресором рф», - поінформувала Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко поінформував, що у Маріуполі та районі російські загарбники запровадили нову пропускну систему.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-