росіяни запровадили нову пропускну систему в Маріуполі та навколо міста

росіяни запровадили нову пропускну систему в Маріуполі та навколо міста

Укрінформ
У Маріуполі та районі російські загарбники запровадили нову пропускну систему.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Відучора в Маріуполі та Маріупольському районі окупанти запровадили нову пропускну систему", - написав радник мера.

Він розповів, що відтепер для в’їзду в Маріуполь потрібно отримати перепустку на авто та пасажирів, термін її дії - три дні, але вона одноразова (тобто скористатись нею можна лише один раз). Перепустку видає у Мангуші та Виноградному в пунктах фільтрації комендатура окупантів. Черга на отримання перепустки розписана вперед на декілька тижнів.

Читайте також: Загарбники створюють у Маріуполі «добровільні дружини» для патрулювання міста

Для виїзду з Маріуполя автівкою теж потрібна перепустка на виїзд на авто та пасажирів, термін та правила дії аналогічні. Таку перепустку видають у так званих райвіддлках «мвс днр».

Для пересування Маріупольським районом (без в’їзду в Маріуполь) також потрібна перепустка, яку отримують у Мангуші. Тобто проїзд із Мангуша до Ялти (або Урзуфа) без перепустки неможливий. Термін і порядок дії аналогічний.

Для пересування всередині Маріуполя між адміністративними районами також потрібна перепустка на авто.

Андрющенко закликає усіх, хто збирається відвідати Маріуполь, пам’ятати, що зараз це дорога в один кінець.

Читайте також: Жителям Маріуполя під час «евакуації» вже в автобусах повідомляють, що везуть у росію

Радник мера також застеріг тих, хто збирається покинути Маріуполь у бік Запоріжжя: "До відкриття офіційних коридорів маєте майже лічені дні до повного закриття проїзду в бік Бердянська".

Як раніше повідомляв Укрінформ, навколо Маріуполя на фільтраційних пунктах пропуску та блокпостах у бік Запоріжжя пройшла ротація загарбників – «днрівців» поміняли на «кадирівців» та значно посилили перепустку цивільних.

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Нині тут залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники, проводячи так звану фільтрацію, почали допитувати навіть дітей, намагаються спіймати батьків на неправді. Тих маріупольців, які не проходять фільтрацію, доправляють у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в Донецьк.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-