Французькі експерти фіксують воєнні злочини на Чернігівщині

Французькі експерти фіксують воєнні злочини на Чернігівщині

Фото
Укрінформ
Французькі експерти допомагають прокурорам фіксувати воєнні злочини на Чернігівщині.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

Зазначається, що 24 травня прокурори спільно зі спеціалістами Жандармерії Франції провели слідчі дії на пошкоджених та знищених російськими окупантами об'єктах в місті Чернігів. У складі іноземної групи працювали вибухотехніки, трасологи, балісти та судово-медичний експерт.

Фахівці оглянули, зокрема, повністю зруйновані 28 лютого будівлі Чернігівського кінотеатру ім. Щорса. Також оглянули розбитий дах, пошкоджені стіни, вибиті вікна міської дитячої стоматполіклініки, яка зазнала руйнувань внаслідок ракетного обстрілу 27 лютого.

Окрім інших об’єктів, які зазнали пошкоджень та руйнувань, прокурори і французькі експерти провели огляд житлового масиву по вулиці Чорновола. У березні на мікрорайон було здійснено авіаналіт. У результаті загинуло 15 людей, десятки – отримали поранення, нагадали у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Читайте також: війська рф обстріляли прикордонні райони на Чернігівщині

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-