Загарбники не залишають спроб вивезти з Маріуполя металопрокат морем

Загарбники не залишають спроб вивезти з Маріуполя металопрокат морем

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники не залишають спроб вивезти металопрокат морем через порт, однак, за оцінками українських спеціалістів, це неможливо.

Про це повідомив у Телеграмі радник маріупольського мера Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти не залишають спроб вивезти металопрокат морем через порт. Однак, за отриманою інформацією від спеціалістів порту, це неможливо через відсутність необхідних кранів та затоплених суден на виході з акваторії порту», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що в Маріупольському порту зафіксовано переміщення двох транспортних суден і швартовка їх до причалу. Попередньо - до причалів №7 та №10, де саме зберігається в порту металопрокат. Одне судно може перевозити до 30 тис. тонн вантажу, інше - до 15 тис. тонн.

«Обидва судна знаходились в порту на час початку блокування міста, на зараз фактично викрадені окупантами», - додав радник мера, чим і пояснив, що ворог не залишає спроб вивезти металопрокат морем .

Він нагадав, що спроби загарбників поновити залізничне полотно в порту «поки теж не можна назвати успішними».

Андрющенко раніше повідомляв, що загарбники хочуть вивезти залізницею металопрокат та залишки зерна з території Маріупольського порту. Тому терміново розпочали роботи з ремонту залізничного полотна. Металопрокату, за його словами, в порту на декілька десятків мільйонів доларів США.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбили беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Десятки мільйонів доларів: за порт у Маріуполі борються різні групи російського впливу

Місто практично зруйновано – і житлові будинки, і об’єкти інфраструктури, і школи, і лікарні, і підприємства. Маріуполь залишається без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Міський голова Маріуполя заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тис. мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-