Десятки мільйонів доларів: за порт у Маріуполі борються різні групи російського впливу

Десятки мільйонів доларів: за порт у Маріуполі борються різні групи російського впливу

Укрінформ
За можливість розграбувати морський торговельний порт у заблокованому Маріуполі наразі борються різні групи російського впливу. Окрім металопрокату на десятки мільйонів доларів, у порту зберігається декілька тисяч тонн зерна.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Порт. Залишки металопрокату. Це і є те саме “яблуко розбрату”, за яке борються зараз різні групи російського впливу. Навіть візуально тут металопрокату на декілька десятків мільйонів доларів США. Окрім металопрокату, в порту зберігається декілька тисяч тонн зерна», - написав Андрющенко.

Читайте також: Загарбники намагаються відновити роботу порту у Маріуполі, щоб вивезти вкрадений метал

Він зазначив, що саме тому Маріуполь досі не отримав «офіційного шефського регіону росії».

«Тому, що тут мова не про «інвестувати та відновлювати», а «грабувати та розподіляти прибуток». Росія - країна-мародер. Офіційно», - наголосив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбили беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Місто практично зруйновано – і житлові будинки, і об’єкти інфраструктури, і школи, і лікарні, і підприємства. Маріуполь без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Читайте також: У Маріупольському порту заблоковані шість іноземних суден

Міський голова Маріуполя заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-