Під Маріуполем патрулі «кадирівців» затримують людей на дорогах у бік Запоріжжя

Під Маріуполем патрулі «кадирівців» затримують людей на дорогах у бік Запоріжжя

Укрінформ
У Маріупольському районі мобільні патрулі зі складу «кадирівців» затримують та перевіряють людей, які рухаються дорогами в бік Бердянська та Запоріжжя. Фіксують факти фізичного насилля над затриманими.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріуполь. Посилення режиму контролю. Окупанти не тільки запровадили нову пропускну систему та облаштували блокпости. На сьогодні констатуємо патрулювання Маріупольського району мобільними патрулями зі складу «кадирівців». Під патруль підпадають перш за все ґрунтові дороги, що ведуть в об’їзд Мангуша та Нікольського в бік Бердянська та Запоріжжя», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що за словами місцевих, вчора вдень в районі села Дем’янівка Мангуського району такий патруль затримав автівку з людьми, що рухались в бік Бердянська. Людей роздягнули, знущались, вдавались до фізичного насилля, але потім повернули назад в бік Маріуполя. При цьому у водія та пасажирів були довідки про фільтрацію, однак був відсутній пропуск.

Читайте також: З фільтраційного пункту під Маріуполем почали напряму депортувати українців до рф

«Тому будьте обережні. Утримуйтесь на деякий час від прориву в евакуацію. Україна працює над відкриттям офіційних евакуаційних коридорів. Бережіть себе», - наголосив радник мера, звертаючись до містян, які залишаються у заблокованому Маріуполі.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Нині тут залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Читайте також: У міськраді Маріуполя дали поради, як вижити в захопленому місті

Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники, проводячи так звану фільтрацію, почали допитувати навіть дітей, намагаються спіймати батьків на неправді. Тих маріупольців, які не проходять фільтрацію, доправляють у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в тимчасово захоплений Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-