У Сєвєродонецьку на Луганщині поновили газопостачання – ОВА

У Сєвєродонецьку на Луганщині поновили газопостачання – ОВА

Укрінформ
У обстрілюваному Сєвєродонецьку на Луганщині поновили газопостачання. Регіон отримав електрообладнання з Польщі.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«У Сєвєродонецьку поновили газопостачання, Луганщина отримала електрообладнання з Польщі. Вчора було завершено ремонт магістрального газогону поблизу Сєвєродонецька, перевірено його герметичність та відкрито засувку, що дозволило повернути блакитне паливо в деякі райони міста», - написав очільник області.

Він зазначив також, що міста і села області залишаються знеструмленими, і відновити електропостачання складно до завершення активних бойових дій.

«Втім польські компанії за сприяння Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії вже передали українським енергетикам 20 вагонів із електрообладнанням», - повідомив Гайдай та додав, що ця допомога вже розподіляється по областях країни.

За словами керівника ОВА, на Луганщині, як і раніше, по всій території відсутнє централізоване водопостачання. За 20 травня рятувальниками розвезено людям 72 тонни води.

Читайте також: Рубіжне розділило долю Маріуполя – Гайдай показав зруйноване вщент місто

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Фото: Телеграм Сергія Гайдая

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-