Рубіжне розділило долю Маріуполя – Гайдай показав зруйноване вщент місто

Рубіжне розділило долю Маріуполя – Гайдай показав зруйноване вщент місто

Фото
Укрінформ
Місто Рубіжне на Луганщині зруйновано російськими загарбниками вщент, вцілілих будівель немає.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«Рубіжне розділило долю Маріуполя. Промислове місто зруйновано вщент, вцілілих будівель немає, багато будинків відновити неможливо. У дворах - кладовища», - написав очільник області.

Він нагадав, що до війни у цьому місті проживали більше 60 тисяч мешканців, працювали на заводах, у бюджетній сфері, у розвинутому малому підприємництві.

«Сьогодні рубіжани розділилися на три категорії: ті, що евакуювалися в безпечні міста України чи закордон; ті, кого депортували в росію чи на окуповані території; ті, що досі в заручниках у кадирівців і мешкають у підвалах міста», - констатував Гайдай.

Читайте також: На Луганщині від обстрілів зруйновані десятки будинків, пошкоджений міст у Рубіжному

Він наголосив, що тепер це місто будемо будувати майже з нуля.

«Переможемо. Сумніву нема. Покараємо за смерті наших людей і руйнування наших міст… Рубіжани, будьте певні - відбудуємося!», - підкреслив керівник ОВА.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-