На Луганщині від обстрілів зруйновані десятки будинків, пошкоджений міст у Рубіжному

На Луганщині від обстрілів зруйновані десятки будинків, пошкоджений міст у Рубіжному

Фото
Укрінформ
На Луганщині за добу 12 травня війська рф 31 раз обстріляли житлові масиви, зруйнувавши майже 60 будинків, а також пошкодили міст через р. Борову.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Луганської ОВА, передає Укрінформ.

"️Росіяни штурмують Гірську та Попаснянську громади: зруйновано майже 60 будинків, пошкоджено міст в Рубіжному... 31 раз росіяни відкривали вогонь у бік житлових масивів Луганщини протягом 12 травня", – йдеться у повідомленні.

На Луганщині від обстрілів зруйновані десятки будинків, пошкоджений міст у Рубіжному / Фото: Луганська ОВА

В ОВА інформують, що сім багатоповерхівок пошкоджено в Сєвєродонецьку, одну – в Лисичанську. Однак найбільш дісталося Попаснянській і Гірській громадам. Там окупанти вели штурмові дії у напрямку Оріхового та в районі Комишувахи. Успіху із просування уперед вони не мали, однак зруйновали понад 50 житлових будинків: 15 – у Врубівці, 12 – у Золотому, 11 – у Комишувасі, шість – у Тошківці, чотири – у Троїцькому та ще дев’ять в інших селах Попаснянської громади. Крім того, удень рятувальники ліквідували загоряння складу з вугіллям в Лисичанську.

Читайте також: В Одесі внаслідок ракетного обстрілу рф пошкоджений Воронцовський палац

Також стало відомо про двох загиблих через обстріли ворога. Несумісні із життям поранення чоловік із Лисичанська отримав 11 травня ввечері. А в лікарні Дніпра нещодавно помер 11-річний хлопчик із Золотого, який перебував у вкрай важкому стані.

Як зазначають в обладміністрації, росіяни продовжують зосередження основних зусиль на встановленні повного контролю над Рубіжним.

Вони зруйнували міст, який першим на Луганщині відбудували після вигнання окупантів у 2014-му, тож транспортного сполучення між Сєвєродонецьком та Рубіжним більше не існує. За вісім років міст через річку Борова постраждав від окупантів вже вдруге: спочатку у липні 2014-го і от тепер. Минулого разу вже в березні 2015-го міст відновили. А з літа 2014-го, коли Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ були визволені, і до відкриття відбудованого об'єкту, всі бажаючі користувалися тимчасовою понтонною переправою, встановленою українськими військовими.

Читайте також: На Донеччині внаслідок обстрілів загинули четверо людей, п’ятеро поранених

На Луганському та Донецькому напрямках захисниками України за минулу добу відбито 18 атак ворога, знищено 13 танків, вісім артилерійських систем, 27 одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та п’ять автомобілів противника.

Підрозділи ППО збили один ворожий багатоцільовий гелікоптер Ка-52 та чотири безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-