На Донеччині ворог веде обстріли по всій лінії фронту

На Донеччині ворог веде обстріли по всій лінії фронту

Укрінформ
У Донецькій області російські війська ведуть обстріли по всій лінії фронту - від Мар’їнки до Лимана.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 21 травня.

За добу на Донеччині пошкоджено 27 житлових будинків та 8 споруд цивільної інфраструктури. У Мар’їнській громаді ворог обстріляв школу в Єлизаветівці. Під мінометний обстріл потрапила Красногорівка, більша частина міста знеструмлена. Під обстрілом знову опинились Авдіївській коксохімічний завод та житлові квартали міста. На Світлодарському напрямку пошкоджено електропостачання до Новолуганського, але ввечері 20 травня фахівці його відновили. У Торецькій громаді під вогнем перебували Нью-Йорк та Суха Балка. За добу в області троє людей загинули і четверо були поранені.

У Луганській області внаслідок ворожих обстрілів близько 50 будинків зруйновано. Війська рф здійснювали авіаудари по Гірській та Попаснянській громадах. У Лисичанську за добу пошкоджено 23 будинки, у сусідньому Привіллі – 16, ще п’ять – у Сєвєродонецьку. Також росіяни влучили по школі та об’єднанню «Азот», там сталося займання, пожежу ліквідовано. В Лисичанську загорівся бункер з вугіллям на шахті. Є загиблі та поранені. Детальна інформація уточнюється.

На Одещині вчора вдень ворог завдав три ракетні удари по одному з районів області, ввечері — один удар по об'єкту інфраструктури. Є пошкодження, постраждалих немає. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Читайте також: ЗСУ знищили на сході склад з боєприпасами та близько 80 загарбників

У Харківській області ворожі боєприпаси влучали у Дергачах, Малій Данилівці, Чугуївському районі, рятувальники ліквідовували пожежі у приватних домоволодіннях. Ракетний удар росіян фактично знищив Лозівський палац культури. Ввечері, близько 20:30, внаслідок влучання снаряда горіли павільйони одного з ринків Харкова. Вночі агресор обстрілював Золочівську громаду, горіли житлові будинки. Всього за добу внаслідок російської агресії на Харківщині 20 людей поранені, серед них одна дитина.

Вчора вечері передмістя Миколаєва були обстріляні із РСЗО «Смерч». Руйнувань, постраждалих та жертв немає. Вдень і вночі росіяни обстрілювали Широківську громаду за межами населених пунктів. Влучань і постраждалих, за попередньою інформацією, немає. Детальна інформація з’ясовується.

На Херсонщині бойові дії не припиняються. Зранку практично по всій території області лунали вибухи та обстріли. Місцеві жителі чули запуск ракет. На межі гуманітарної кризи залишаються тимчасово захоплені села. Виїзду та в’їзду з Херсонщини загарбники не надають, лише через тимчасово окупований Крим. Ситуація в області є критичною.

Читайте також: За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ відбили 11 атак ворога

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-