За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ відбили 11 атак ворога

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ відбили 11 атак ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
російські війська не припиняють спроб ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. 

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Згідно з даними Генштабу, станом на 6 ранку, тривають обстріли вздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони військ ЗСУ в Донецькому операційному районі та на Слов’янському напрямку.

"За минулу добу тільки на Донецькому та Луганському напрямках відбито одинадцять атак ворога, знищено вісім танків, три артилерійських системи, десять одиниць бойової броньованої техніки, три спеціальні броньовані автомобілі та шість одиниць автомобільної техніки противника", - йдеться у повідомленні.

На Слов’янському напрямку агресор намагається поновити наступальні дії. Зокрема для забезпечення форсування річки Сіверський Донець планує наведення переправи.

Читайте також: Пентагон спростував заяви кремля про застосування «бойових лазерів» в Україні

На Донецькому напрямку противник веде активні бойові дії на Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках.

На Лиманському напрямку ворог планує відновити наступальні дії у напрямку Ямпіль – Сіверськ з форсуванням річки Сіверський Донець. Зокрема в визначеному районі спостерігається зосередження спеціальної техніки для наведення понтонно-мостової переправи. Для посилення угруповання військ та активізації наступу противник здійснює перекидання додаткових підрозділів.

У Маріуполі противник вживає заходів з відновлення функціонування порту. Зокрема проводить розмінування припортової інфраструктури.

На Слобожанському напрямку основні зусилля ворога зосереджуються на утриманні зайнятих рубежів. Противник завдавав авіаційних ударів по населеному пункту Циркуни.

Читайте також: За допомогою автомата Калашнікова ЗСУ «приземлили» ворожий безпілотник ZALA

Найближчим часом очікується посилення угруповання військ на Харківському напрямку підрозділами зі складу 1-ої танкової армії Західного військового округу.

На Запорізькому напрямку ворог здійснював вогневе ураження військ ЗСУ.

На Південнобузькому і Таврійському напрямках російські загарбники основні зусилля зосереджують на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій і логістичному забезпечені військ.

На Криворізькому та Миколаївському напрямках противник не припиняє артилерійських обстрілів підрозділів українських військ. Відзначається додаткове розгортання підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

Кораблі чорноморського флоту ворога в акваторіях Чорного та Азовського морів виконують завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

На Волинському та Поліському напрямках, у цілому, ситуація суттєвих змін не зазнала. Відзначається нарощування системи радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби у прикордонних з Україною районах.

Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів по об’єктах України з території білорусі.

На Сіверському напрямку противник обстріляв позиції Сил оборони у районах прикордонних українських населених пунктів на території Сумської та Чернігівської областей.

Читайте також: Буданов: путін в абсолютному глухому куті - він не може зупинити війну і не може її виграти

Російські загарбники продовжують застосовувати тактику терору проти українського цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Зокрема перешкоджають евакуації людей з Херсонської області на підконтрольну Україні територію та відкриттю гуманітарних коридорів для ввезення продуктів, медикаментів і евакуації людей похилого віку, хворих та дітей.

Підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ уражено два БПЛА оперативно-тактичного рівня, а зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил знищили один БПЛА, крилату ракету та вразили одну ціль поки що невстановленого типу (імовірно вертоліт).

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня українські військові на півдні знищили 36 загарбників, 3 танки Т-72, реактивну систему залпового вогню "Град" і автомобільну техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-