На Луганщині росіяни змушують військовополонених збирати тіла своїх загиблих товаришів

На Луганщині росіяни змушують військовополонених збирати тіла своїх загиблих товаришів

Укрінформ
На Луганщині російська армія відправляє військовополонених українців на примусові роботи, змушуючи збирати тіла своїх загиблих товаришів по службі.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова повідомила в Телеграмі.

Денісова заявила, що порушуючи Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими, загарбники використовують працю українських військових.

“Взятих у полон українських військових загарбники відправляють на території тимчасово окупованої Луганської області на примусові роботи, змушуючи збирати тіла своїх загиблих товаришів по службі”, - написала Денісова.

Омбудсман зазначила, що відповідний відеоролик опубліковано одним із пропагандистських російських Telegram-каналів. На відео ворог змушує відповідати українських військових, що нібито вони працюють на добровільній основі.

Також ворог стверджує, що тіла українських воїнів зберігатимуть “до встановлення діалогу” з Україною або поки родичі самостійно не приїдуть за ними.

Читайте також: рф перекидатиме свої сили з Маріуполя на інші напрямки без підготовки – розвідка Британії

“Використовуючи працю українських військовополонених, окупанти порушують статті 49 та 52 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими”, - заявила Денісова.

Омбудсман також додала, крім того, знімаючи пропагандистські відео, ”загарбники” порушують статтю 13 Конвенції, в якій наголошується на гуманному поводженні з військовополоненими, які завжди повинні бути захищеними, зокрема від актів насилля чи залякування, а також від образ та цікавості публіки.

Денісова звертається до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення російської федерації в Україну врахувати ці факти військових злочинів та злочинів проти людяності.

Як повідомляв Укрінформ, “Укрзалізниця” третій місяць зберігає сотні тіл російських військових у вагонах-рефрижераторах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-