На Херсонщині загарбники загострюють гуманітарну кризу - блокують доставку ліків і продуктів

На Херсонщині загарбники загострюють гуманітарну кризу - блокують доставку ліків і продуктів

Укрінформ
На Херсонщині дії російських загарбників, які блокують доставку ліків і продуктів, а також не можуть налагодити ефективне управління у громадах, загострюють гуманітарну кризу.

Про це написав у Фейсбуці заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, повідомляє Укрінформ.

"Організаційна некомпетенція і злочинні дії орків та їхніх прислужників у Херсонській області, заганяють Херсонщину у дедалі глибшу гуманітарну кризу", - зазначає Соболевський.

За його словами, російські загарбники заблокували гуманітарні коридори, не даючи можливості забезпечувати людей ліками і продуктами першої необхідності, хоча у гуманітарних штабах Одеської і Миколаївської областей перебувають тонни вантажів для Херсонщини. При цьому самі загарбники роздають "гуманітарку" лише на камери, а діяльність українських волонтерів припиняють, загрожують їм, тож деякі вже залишили область.

Читайте також: Вбитий снайпером рф херсонець вивіз з окупованої території більш як 100 людей

Масова відмова з боку місцевого самоврядування працювати на окупантів створила управлінський вакуум в окремих громадах. Загарбники та їхні прислужники не вміють і не хочуть вирішувати проблеми громад, їхні інтереси обмежуються "збором податків", перерозподілом майна та інших активів. Максимум – відновити зі сміттєзвалища пам'ятник комуністичної епохи, розвісити кілька напіврадянських бордів і плакатів, знятися у двох-трьох пропагандистських сюжетах, - пише Соболевський.

Планування та взаємодія також відсутні, тим більше, що немає правової бази: українські закони вороги не визнають, російські не діють, військові статути марні в цивільному секторі.

Читайте також: Стоять по декілька діб: тисячі авто з дітьми і жінками росіяни не випускають з Херсонщини

"Єдине, що орки налагодили добре, це терор і фільтраційні заходи. Але це їм не надто допоможе, коли ЗСУ почне звільняти Херсонську область", - зазначив Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує "зелені коридори", евакуацію. Військові рф викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, селяни, вчителі.

На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-