Стоять по декілька діб: тисячі авто з дітьми і жінками росіяни не випускають з Херсонщини

Стоять по декілька діб: тисячі авто з дітьми і жінками росіяни не випускають з Херсонщини

Укрінформ
На виїзді з Херсонської області утворився багатокілометровий затор із тисяч автомобілів, які по декілька діб не пропускають російські загарбники.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова повідомила у Фейсбуці.

«Тисячі автомобілів із дітьми, жінками та особами похилого віку, які намагаються виїхати з пекла російської окупації в бік підконтрольної Україні території, не пропускають окупаційні війська. Авто стоять по декілька діб, а виснажені люди потерпають від браку їжі, води та відпочинку», - заявила Денісова.

Читайте також: Евакуація з Маріуполя: загарбники закрили проїзд через Василівку

Крім цього, за її словами, існує постійна небезпека обстрілів.

«Днями рашисти відкрили вогонь по колоні автомобілів, що намагалась виїхати з міста. Від пострілу в голову загинув волонтер Антон Кушнір, який займався доставкою гуманітарних вантажів оскільки недалеко проходить лінія фронту та постійно точаться бої», - повідомила Денісова.

Вона наголосила, що дії військових рф є грубим порушенням статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, оскільки окупаційна держава не повинна затримувати осіб на території, що є особливо небезпечною у зв'язку з веденням воєнних дій.

Читайте також: В ООН закликають гарантувати виїзд цивільних із зони бойових дій у будь-яку сторону

Також вбивства мирного населення є військовими злочинами та злочинами проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині через обстріл військовими рф колони автомобілів з цивільними троє людей загинули, шестеро були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-