Харківщина потребує щонайменше 1,9 мільйона продуктових наборів

Харківщина потребує щонайменше 1,9 мільйона продуктових наборів

Укрінформ
На Харківщині продовольча ситуація залишається непростою, область потребує щонайменше 1,9 млн продуктових наборів, в першу чергу для мешканців громад поблизу зони бойових дій.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов після наради з керівниками офісу Всесвітньої продовольчої програми ООН у м. Дніпро, передає Укрінформ.

«Спільно із керівниками офісу Всесвітньої продовольчої програми ООН у м. Дніпро обговорили подальші спільні кроки. Попри те, що на Харківщині отримали більше 700 тисяч продуктових наборів від Уряду України та від наших міжнародних партнерів, продовольча ситуація залишається непростою. Загалом область потребує щонайменше 1,9 млн продуктових наборів», - сказав Синєгубов.

Він зазначив, що в першу чергу допомога потрібна громадянам, які проживають у громадах, наближених до зони бойових дій.

«Багато населених пунктів там постійно обстрілюються, не працюють продовольчі крамниці, немає води, газу та електрики», - наголосив голова ОВА.

За його словами, з очільником Всесвітньої продовольчої програми ООН паном Салімом Муссою вони дійшли спільного бачення формату продовольчої допомоги.

«Це мають бути продовольчі денні набори в 3 кг та місячні набори тривалого зберігання вагою 17 кг. Також обговорили практичні аспекти доставки допомоги до кінцевого споживача», - повідомив Синєгубов.

Читайте також: Ворог обстрілював Харків та область вдень і вночі: загинула людина, є поранені

Як повідомлялося, на Харківщині тривають запеклі бої, загарбники намагаються втриматися на зайнятих позиціях. Із початку травня на Харківському напрямку звільнено 23 населених пункти. Ще близько 25% території області перебуває в окупації.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-