російські військові під дулами автоматів змушують ув’язнених рити траншеї на Херсонщині

російські військові під дулами автоматів змушують ув’язнених рити траншеї на Херсонщині

Укрінформ
На Херсонщині російські окупанти змушують засуджених, що відбувають покарання у колоніях і які не були евакуйовані, копати траншеї, нескореним прострілюють ноги.

Про це повідомила у Фейсбуці керівник пресслужби Херсонської міської ради Гаяне Оганесян, яка перебуває за межами тимчасово захопленого міста, передає Укрінформ.

"Засуджених Дар'ївкої виправної колонії 10, які готові були захищати свою Батьківщину, російські військові переміщують у 90 колонію й примушують копати траншеї. Нескореним прострілюють ноги. На базі 10 колонії будуть розташовані бокси для ремонту військової техніки рф. Окупанти готові дати засудженим зброю, аби ті виступали під триколором проти армії України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Погрожують розлучити з дітьми: депортованих з Маріуполя змушують брехати про бійців «Азова»

За її словами, співробітники закладів, яким вдалося утекти, переховуються, оскільки їх примушують до співпраці з окупантами.

Оганесян інформує, що йдеться про життя працівників та засуджених в регіоні, яких так і не евакуювали, а разом це близько 3 тисяч людей.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні є ризик, що на вулицях опиняться злочинці. Ніякої евакуації засуджених і особового складу установ не було й немає.

Російські загарбники вбили ув'язненого у слідчому ізоляторі тимчасово захопленого Херсона за висловлене ним обурення.

Читайте також: Обстріл колони цивільних з «Градів» на Херсонщині: троє загиблих та багато поранених

На сьогодні СІЗО перебуває під "керівництвом" колаборанта Євгенія Соболєва, який погодився очолити пенітенціарну систему в Херсонській області.

Начальника Херсонського СІЗО захопили, коли він чинив опір загарбникам, він був вивезений у невідомому напрямку, співробітники відмовилися працювати на загарбників і написали рапорти про звільнення. Зв'язок з установою втрачений.

Обласна військова адміністрація заявляла, що розглядається питання можливої евакуації пенітенціарних установ за підтримки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-