У тимчасово окупованому Херсоні є ризик, що злочинці з тюрем опиняться на волі

У тимчасово окупованому Херсоні є ризик, що злочинці з тюрем опиняться на волі

Укрінформ
У Херсоні просять пояснити співробітникам пенітенціарної служби, як діяти в умовах окупації. Є ризик, що на вулицях опиняться злочинці.

Як передає Укрінформ, про цю проблему написала у Фейсбуці керівниця пресслужби законної Херсонської міської ради Гаяне Оганесян, яка нині перебуває за межами тимчасово окупованого міста.

“Заручниками окупації Херсона стали усі мешканці міста. У тому числі і працівники колишньої пенітенціарної системи, а нині підпорядковані Міністерству юстиції України. Я служила у пенітенціарній системі, знаю її зсередини, знаю її службовців як патріотів України, вірних присязі й обов’язку... Вони продовжують виконувати свої функціональні обов’язки, охороняючи близько 2000 засуджених і ув’язнених. Частина цих засуджених хворіє на туберкульоз і потребує постійного медичного нагляду і ліків...Якщо службовці пенітенціарної системи складуть свої повноваження, не буде кому охороняти злочинців... Надайте роз’яснення співробітникам як саме їм продовжувати нести службу у тимчасово окупованому місті. Як, піддаючи небезпеці своє життя і життя своїх сімей, не стати тим самим «зрадником»”, - написала Оганесян.

Читайте також: Ігор Колихаєв, міський голова Херсона

Херсонка звернулася до усіх компетентних органів, зазначивши, що ніякої евакуації засуджених і особистого складу не було й немає.

"Якщо співробітники, які охороняють ув'язнених, звільняться, то на вулицях опиняться злочинці, значна їх частина мають термін довічного ув’язнення, що прирівнюється до вищої міри покарання - це вбивці й насильники. Херсон може поринути у хаос, а херсонці опиняться під подвійної небезпекою", - наголосила вона.

Оганесян зазначила, що про наміри окупантів стосовно ув’язнених нічого не відомо. Вони можуть як випустити їх на вулиці, так і дати у руки зброю й відправити вбивати українських захисників.

"От і виходить, що працювати на окупантів наші пенітенціарії не хочуть, а залишити засуджених без нагляду не можуть", - написала керівниця міськради.

Водночас вона підкреслила, що далеко не всі засуджені аполітичні чи готові виконувати накази загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-