У заблокованому Маріуполі залишаються люди, які мріють опинитися у вільній Україні

У заблокованому Маріуполі залишаються люди, які мріють опинитися у вільній Україні

Укрінформ
У заблокованому російськими військами Маріуполі залишаються люди, які дуже мріють потрапити на вільну територію України.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив фотограф Євген Сосновський, який прожив понад два місяці в окупованому Маріуполі.

«Я знаю, що в Маріуполі залишилися, не буду казати, що дуже багато, але залишилися люди, які дуже мріють попасти сюди, на вільну частину України, дуже мріють. Зробити це не так просто», - сказав Сосновський.

Він зазначив, що йому з жінкою та бабусею дуже важко вдалося вибратися з окупованого міста і далеко не з першого разу.

Читайте також: Поранений 8-річний хлочик, який написав «Маріупольський щоденник», досі у заблокованому місті

«Ми теж вибиралися – багато чого було, не з першого разу це вийшло, вибратися. До того, оця ще фільтрація, коли у людини не тільки відбитки пальців беруть, а і сканують всю її історію… Потім направляють в деякі місця, і там, що потім з людьми буде, ніхто не знає», - констатував Сосновський.

Але він також повідомив, що є і ті, хто в Маріуполі схильний до російського агресора та намагається навіть його привітати.

«Там залишилися в Маріуполі люди різні. Є і такі, які, коли йде колона російської техніки, а ми бачили таких дідусів, які… їм махають привітливо. Ну що йому побажаєш? Махай далі, дідусь. А були такі, у яких вщент розбитий будинок, вони із вікна виглядають де там російські вояки, їм кричать з вікна «слава росії». І такі були. Або на дворі сидять люди, де залишилися доми майже цілі, вони сидять на дворі і грають «у козла», а над ними висить російський флаг. І такі є…», - з жалем згадує фотограф.

Він додав, що коли повернувся із заблокованого Маріуполя на вільну територію, готовий був «цілувати навіть асфальт», бо це його Батьківщина, бо це свобода.

Читайте також: На Азовсталі загинули 15 молодих жіноквійськових та медпрацівників

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників.

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-