На Азовсталі загинули 15 молодих жінок – військових та медпрацівників

На Азовсталі загинули 15 молодих жінок – військових та медпрацівників

Укрінформ
У Маріуполі на меткомбінаті «Азовсталь» загинули 15 молодих жінок - військових, медичних працівників. 

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі Маріупольської міської ради повідомив мер міста Вадим Бойченко.

«На Азовсталі вже загинуло 15 молодих жінок – військових, медичних працівників. Це трагедія для всього українського народу. Це кращі з нас, справжні герої. Ми маємо зробити все для їх порятунку», - написав міський голова.

Читайте також: російська пропаганда вкидає про «початок капітуляції» бійців з Азовсталі

Він нагадав, що минулої суботи депутати Маріупольської міської ради звернулися до МЗС України з проханням задіяти всі міжнародні інструменти для порятунку українських захисників та проведення операції екстракції (extraction).

За словами мера, на "Азовсталі" гинуть молоді українські сім’ї, бо вже більше двох місяців українські захисники тримають оборону периметру меткомбінату. На підприємстві військові перебувають цілими сім’ями і разом захищають, разом підтримують один одного і разом, на жаль, гинуть.

Читайте також: росіяни не припиняють спроб зайти або заблокувати вихід із бункерів «Азовсталі»

«Будемо боротися за життя наших військових, як і вони борються за наше місто», - заявив Бойченко.

Він опублікував відео того, як зараз виглядає ситуація на "Азовсталі". Там загарбники продовжують скидати надважкі бомби, і це потрібно зупинити.

Раніше сьогодні, 16 травня, повідомлялося, що у Маріуполі на меткомбінаті «Азовсталь» агресор не припиняє спроб зайти або заблокувати вихід з бункерів. Інформація про те, що українські захисники «вийшли з білим прапором» неправдива.

Читайте також: На «Азовсталі» загинуло подружжя військових

В укриттях заблокованого заводу перебувають близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату постійно обстрілюють з усіх видів озброєння та намагаються штурмувати.

Україна долучає низку країн світу, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з комбінату "Азовсталь" у Маріуполі.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що спецоперація з евакуації з "Азовсталі" розпочнеться з порятунку тяжкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Читайте також: Захисник «Азовсталі» заспівав «Стефанію»

Раніше Україна запропонувала росії обміняти тяжкопоранених бійців з "Азовсталі" на полонених росіян.

Фото: Телеграм полку "Азов"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-