Загарбники брешуть маріупольцям про компенсації за пошкоджене майно і загиблих – міськрада

Загарбники брешуть маріупольцям про компенсації за пошкоджене майно і загиблих – міськрада

Укрінформ
У заблокованому Маріуполі загарбники роздають фейкові обіцянки компенсацій за пошкоджене майно і загиблих, у той час, як 10 тис. городян можуть померти від браку води, їжі та ліків.

Про це у Телеграмі заявила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні Маріуполь як одна велика могила. 20 тисяч людей уже загинуло. Більше 10 тисяч можуть померти від хвороб, нестачі води, їжі та ліків. А окупанти продовжують імітувати нормальне життя. Почали збирати заявки на скління. Обіцяють людям по 500 тисяч рублів за пошкоджене майно та по 3 млн рублів за загиблих», - йдеться у повідомленні.

У міськраді підрахували, що в масштабах Маріуполя ці обіцянки коштуватимуть загарбникам не менш ніж 2,5 млрд доларів, а відбудова міста – ще як мінімум 12 млрд доларів. Водночас у міськраді підкреслили, що всі ці обіцянки брехливі, адже Донецьк за 8 років окупації тільки занепадав.

Читайте також: У Маріуполі росіяни почали розбирати завали пологового будинку, який раніше самі розбомбили

«В них фейкові новини, фейкові обіцянки та фейкове майбутнє. Відродження Маріуполя можливе тільки під українським прапором. Ми вже бачили, що несе «русский мир». Донецьк останні 8 років тільки занепадав. Годі й чекати, що відновити Маріуполь зможе держава, в якій селища далі, ніж 50 км від Москви, живуть як у 19 столітті – без водоводів, каналізації та газу», - заявили у Маріупольській міській раді.

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. У місті відсутнє нормальне енергопостачання, немає подачі води і газу. Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-