У зруйнованому Харкові з’явилися нові малюнки Гамлета

У зруйнованому Харкові з’явилися нові малюнки Гамлета

Фото
Укрінформ
Відомий стріт-арт художник і графік, волонтер Гамлет Зіньківський зробив на вулицях Харкова, понівеченого військами рф, нові малюнки.

Про це митець повідомив у своєму Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Це тільки початок», - пообіцяв Гамлет, розмістивши фото робота «Наша торба можливостей»».

Малюнок розміщено на фанері, що частково закриває віконний отвір магазина у Палаці праці, який зазнав руйнувань під час бомбардування міста ще на початку березня.

А кілька днів тому художник опублікував фото першої цьогорічної вуличної роботи. Це вишиванка, зображена на воротах. Вишивку на сорочці замінила маскувальна сітка.

«Українська вишиванка зараз – це маскувальна сітка», - підписав автор.

Користувачі соцмереж одразу ж почали дякувати художнику, творчість якого є однією з візитівок міста: «Гамлет творить. Харків оживає. Йдемо до перемоги», «Життя триває!», «Гамлет, душа Харкова», «Для мене Харків і Гамлет – нерозривне».

Читайте також: У Рівному з‘явився новий патріотичний мурал

Гамлет Зіньківський – український художник, ілюстратор, який переважно працює з графікою та стріт-артом. Двічі номінант PinchukArtCentre Prize (у 2009 та 2011 роках). У 2013 році разом із Жанною Кадировою та Миколою Рідним представляв Україну на 53-й Венеційській бієнале. Народився, живе та працює у Харкові. Його вуличні роботи стали однією з родзинок міста.

З початком повномасштабного вторгнення митець залишається в Харкові та збирає кошти на допомогу ЗСУ.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Gamlet Zinkivskyi 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-