Фермерам на захопленій Херсонщині ворог погрожує

Фермерам на захопленій Херсонщині ворог погрожує "націоналізацією"- мер Херсона

Укрінформ
Фермерам на захопленій Херсонщині ворог погрожує "націоналізацією", якщо вони не отримають дозвіл від "влади" та не платитимуть "податки" незрозуміло куди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

"Вийшло розпорядження, де чітко прописано, що фермерські господарства, якщо хочуть надалі працювати, мають отримати дозвіл від “влади” та платити податки незрозуміло куди. Якщо цього не зроблять, то відбудеться “націоналізація”. Підприємці не розуміють, що буде далі", - повідомив Колихаєв.

За його словами, є товарні залишки і в портах, і на елеваторах, і на складах. Є молочні підприємства, які виливають молоко, бо молокозаводи не працюють. І водночас треба кредити закривати. Тому потрібна чітка інструкція від уряду, зазначив міський голова.

Читайте також: Міська влада Херсона керує містом із одного з комунальних підприємств

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у Каховці російські загарбники примушують фермерів підписувати заяви на «осуществление сельскохозяйственной деятельности» для отримання дозволу на полив полів. Українська влада має пояснити, як аграріям діяти.

Ворог блокує "зелені коридори", евакуацію з регіону. Військові рф викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупиняється бізнес.

Частина аграріїв не вийшли на весняно-польові роботи зовсім, частина - працюють на власних запасах пального, добрив, а є ті, хто співпрацює з ворогом і закуповує ресурси в загарбників.

Фермери працюють в умовах тиску з боку російських загарбників, у сільгоспвиробників забирають техніку, поля заміновані. Ворог вивозить з Херсонщини зернові.

На Херсонщині російські загарбники дозволили фермерам сіяти тільки зерно і соняшник і вимагають, щоб фермери погоджувалися безкоштовно віддавати 70% майбутнього врожаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-